Denktank in De Mortel groot succes

De voorlichtingsavond in De Mortel over de mogelijkheden van het Buurtplein AchtseBarrier.nl was een groot succes. Ruim 50 wijkbewoners werden bijgepraat over de mogelijkheden die het Buurtplein nu al biedt en in de toekomst nog kan gaan bieden. Met name de apps op het gebied van zelfzorg en zelfredzaamheid stonden erg in de belangstelling.

Na de inleidingen, waarin onder andere ook werd aangegeven welke software op het gebied van deze zogenaamde eHealth al bestaat en ook al op het Buurtplein gebruikt kan worden, kregen de bezoekers ruim de tijd om te discussiƫren over de drie thema's van deze avond.

  • Gezondheidsplein
  • Privacy
  • Buurtplein algemeen
     

In de themagroep Gezondheidsplein waren de deelnemers unaniem dat de trend om langer thuis te blijven wonen ook nieuwe mogelijkheden nodig heeft. Op het gebied van zelfzorg, maar zeker ook op het gebied van mantelzorg. Gespreksleider Maarten Klomp wees op de al bestaande mogelijkheden op het Gezondheidsplein en ook wat er in de nabije toekomst mogelijk zal zijn.

Bij de groep rond de privacy wist specialist Winfried Tilanus de groepsleden haarfijn uit te leggen hoe het koppelen van websites toch veilig kan worden uitgevoerd en doorklikken naar andere, beveiligde toepassingen zonder opnieuw aanmelden mogelijk is.

Sietske Klooster wilde graag met haar tafelgenoten bespreken hoe het leven en wonen in Achtse Barrier door middel van verhalen in kaart kan worden gebracht. Op een grote plattegrond van de wijk werden de  ideeĆ«n letterlijk genoteerd. De verhalen-expeditie van de Achtse Barrier is geboren.

Het grootste compliment kregen de organisatoren bij de einddiscussie. Unaniem vonden de deelnemers het jammer dat er geen tijd meer was om te wisselen van discussiegroep. Reden dus om dit initiatief in de toekomst te vervolgen.

Een greep uit het al bestaande aanbod van Digitale Zorg (eHealth):

Filmpje: Digitaal Consult

Filmpje: Digitale Auticoach

Filmpje: Digitaal COPD consult

Filmpje: Toekomst

 

Digizorg zichtbaar