Terug

Activiteit

Stoelyoga

Vroeg of laat worden de meeste mensen bij het ouder worden geconfronteerd met het feit dat het lichaam de gevolgen daarvan voelbaar maakt. Gewrichten worden minder soepel, spieren stijver er ontstaan chronische klachten. Aan de conditie merkt men dat het soms wat minder gaat. Juist in deze fase heeft het lichaam beweging en aandacht nodig om te leren omgaan met de veranderingen en zo het lichaam in goede conditie te houden. Bij deze vorm van bewegen maken we gebruik van de stoel waardoor de les ook voor senioren of mensen met een beperking toegankelijk is ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.
Ademhalings- en ontspanningsoefeningen worden afgewisseld met houdingen op en rondom de stoel. Net als de klassieke yoga maakt stoelyoga de spieren en gewrichten soepeler, de botten sterker, geeft energie, verbetert de doorbloeding, stoelyoga leert u ook om pijn en spanning los te laten, een goede nachtrust te bevorderen en bewust te worden van een juiste houding.
Elke dinsdag van 10.45u tot 11.45u zal Willeke Toirkens in de Mortel een stoelyoga les verzorgen. Willeke is een gediplomeerd (stoel) yoga docente. Omkleden is niet nodig.
Reguliere kosten zullen 5,00 per keer gaan bedragen.
Archipelzorggroep, Margreet Kloosdijk, Tel.nr. 06-82314652 of Margreet.kloosdijk@archipelzorggroep.nl.
Voor wie
Iedereen
Aanvang
di 12-3-24 10:45
Duur
1 uur
Toegang
€ 5,00
Aanmeldingen
0