Terug

Organisatie

Achtse Barrier Hartveilig 6 minuten

Als iemand een hartstilstand krijgt worden de overlevingskansen enorm vergroot als er tijdig hulp wordt geboden met een AED (Automatische Externe Defibrillator). Een buurtbewoner die kan reanimeren en daarbij ook nog de beschikking heeft over een AED, kan dus, nog voordat de ambulance arriveert, van levensreddend belang zijn.

Het idee is ontstaan om binnen de Achtse Barrier een team van burgerhulpverleners op te zetten die binnen de cruciale tijd van zes minuten een reanimatie kunnen starten met behulp van een AED. Deze vrijwilligers kunnen via het SMS alarmeringssysteem HartslagNu worden opgeroepen (voorheen AED-Alert).

Daarnaast is het van belang dat er voldoende AED's in de wijk, liefst 24 uur per dag, beschikbaar zijn. Momenteel beschikt Achtse Barrier Hartveilig over 5 AED's die verspreid over de wijk op vrij bereikbare plaatsen zijn opgehangen.

Het aantal vrijwilligers dat zich heeft aangemeld bij de landelijke ambulance-alarmcentrale HartslagNu beloopt momenteel meer dan 210. Zij zijn zich bewust van het belang van een snelle reanimatie.
Als alle wijkbewoners twee buren zouden hebben die kunnen reanimeren zou een hartstilstand in de meeste gevallen geen dodelijke afloop hebben.

Goed dat je tot hier hebt gelezen. Dat bewijst je interesse, waarschijnlijk omdat jij dit ook een goed initiatief vindt en wilt meehelpen. Door ook mee te doen in deze groep blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Neem ook een kijkje op onze website. Daar kun je je ook aanmelden.
Adres 5627 Eindhoven
Contact info@abhartveilig.nl
Website http://www.abhartveilig.nl/
 
Trefwoord(en) hartveilig reannimatie gezondheid
» Toon Groep