Het Achtse Barrierse Buurtplein

Van, voor en door de inwoners van Achtse Barrier

Wie zijn wij?

www.achtsebarrier.nl is een interactief webportaal en is bedoeld voor alle inwoners van de wijk Achtse Barrier in Eindhoven.

Het is een samenwerking van een groot aantal organisaties die actief zijn op het gebied van gezondheid, welzijn, veiligheid, leefbaarheid, informatievoorziening, sport en ontspanning. Ook externe organisaties als politie, gemeente Eindhoven, WijEindhoven en Buro Cement zijn betrokken bij het initiatief.

Iedereen die zich aanmeldt kan actief berichten plaatsen en reageren op geplaatste berichten.Ook kun je je dan aansluiten bij pleinen en buurten waardoor je automatisch meer informatie over dat plein of die buurt krijgt toegestuurd.

Ook kan iedereen die zich heeft aangemeld gratis een eigen groep beginnen. Wij noemen dat een plein.  Dat mag een sportclub zijn of een gezelligheidsvereniging, een buurtclubje, een leesclub of een mantelzorgomgeving. Deze laatste is een duidelijk voorbeeld van een besloten plein. Op een openbaar plein kunnen ge├»nteresseerden zich aanmelden om deel te nemen. Op besloten pleinen worden deelnemers uitgenodigd. Een tussenvorm is een plein waarop men zich kan aanmelden, maar de pleinbeheerder beslist of diegene mag deelnemen. Een voorbeeld hiervan is het veiligheidsplein.

Op het gebied van gezondheid en welzijn komen diverse interactieve toepassingen beschikbaar, waarbij het contact tussen zorgverlener en zorgvrager beveiligd via dit portaal kan worden gelegd. De daarvoor benodigde certificaten zijn inmiddels verleend en het buurtplein werkt onder de beveiligde https-structuur.