Terug

Afbeelding: Verhalenexpeditie

Met veel enthousiasme gingen we gisteren voor de eerste keer op pad voor de verhalenexpeditie onder begeleiding van fijne mensen van Samen Beter.
Op zoek naar verhalen van buurtgenoten over het sociale welzijn. Hoe beleven mensen de wijk en wat is er interessant om terug te vinden op dit digitale Buurtplein?
We bezochten plekken als het Gezondheidscentrum, Het Frits Phillips, het park De groene Long, het Driehoeksbos, het Jongerencentrum, hondenuitlaatplaatsen en ook mensen die we op straat tegen kwamen spraken we aan. “Wat vindt u van de wijk?” “Wat maakt deze wijk een fijne wijk om in te leven?” “Wat zou je willen veranderen/ verbeteren?”

Na 2 uur door de wijk te hebben “gezworven” kwamen alle tweetallen weer terug in de Mortel om daar onze verhalen uit te wisselen.
Niet alleen prachtige verhalen opgehaald maar ook enorm genoten van de enthousiaste reacties van iedereen die we aanspraken. Mooie, nieuwe ideeën en tips. Iedereen beleeft het wonen in de Achtse Barrier op de eigen manier en de meeste mensen zijn tevreden met name door de enorme bereikbarheid van alles; winkels, scholen, huisartsen.
Vooral ook het sociale contact is ter sprake gekomen. De meeste mensen gaven aan in hun eigen straat wel contacten te hebben maar er geen idee van hebben wie er nog meer in de Achtse Barrier wonen!
Met zijn allen kunnen we daar verandering in brengen!! Denkt en doet u mee???? Alle ideeën, vragen zijn welkom!

We gaan de verhalen verder uitwerken en houden u op de hoogte!
|Geen reacties gevonden..