Terug

Bericht

Studenten helpen onze wijk vooruit

In het Brierke van december een artikel over onze professionele werkplaats "Community de Mortel" voor Fontys en Summa stagiairs:
=======

Wie regelmatig in De Mortel komt, is het vast opgevallen: wat lopen er veel jonge mensen rond! Dat klopt, want sinds september zetten 23 studenten van Fontys en Summa College zich actief in voor Achtse Barrier. Ze lopen stage of doen onderzoek. Goed voor de wijk, leerzaam voor de student. Tatum, Dax en docent Jaron vertellen er meer over.

Het doel van het studentenproject is vooral het bevorderen van de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de jeugd van Achtse Barrier. Wat helpt daarbij, hoe kun je problemen bij jongeren voorkomen, wat is hiervoor (extra) nodig in de wijk? Om hier handen en voeten aan te geven, werken de studenten binnen de professionele werkplaats Community De Mortelaan zestien deelprojecten.

Jaron Schnitzer is van huis uit fysiotherapeut en nu docentonderzoeker bij de Fontys Paramedische Hogeschool. Hij houdt zich veel bezig met het stimuleren van gezond gedrag. Jaron is ook actief voor Vitaal in Brainport. Dit is een samenwerkingsverband tussen o.a, burgers, gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen en onderwijs. Vanuit Vitaal in Brainport ben ik in contact gekomen met Wendy Boeijen. Zij heeft in Achtse Barrier al veel opgezet met jongeren en ons laten zien hoeveel actieve wijkbewoners er zijn. Echt heel bijzonder, vertelt hij. De studenten kunnen daarop aansluiten, activiteiten versterken en vooruithelpen.

Lees verder op www.brierke.nl/202112/elz.html

 

» Meer informatie..

Geen reacties gevonden..