Bericht

Bloemschikken, koken of schilderen: cliënten Archipel doen het allemaal

Ondanks dat de activiteiten bij Buurthuis de Mortel in de Achtse Barrier niet doorgaan, zitten de cliënten van Archipel níet stil. Zij mogen van de overheid gewoonactiviteiten organiseren. Van spelletjes spelen, schilderen, koken tot bloemschikken. De cliënten mogen zelf bepalen wat ze doen.

Tijdens de coronaperiode liggen de activiteiten van buurthuis de Mortel in Achtse Barrier stil, maar de activiteiten van Archipel in het buurthuis gaan wel door.  De Archipel Groep heeft ontheffing gekregen van de overheid om op locatie hun activiteiten voort te zetten. De reden hiervoor is dat dit een kwetsbare groep is met een zorgindicatie. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan dementerende mensen of mensen die verzorging of verpleging nodig hebben, vertelt Maudy Gosen.  Zij is begeleider op deze groep en werkzaam voor Archipel.

De dagbesteding is nu zon half jaar bezig bij buurtcentrum De Mortel. Vijf dagen in de week kunnen cliënten hier terecht. De activiteiten die op de dagbesteding worden gedaan zijn heel divers, laat Gosen weten. Er wordt gekeken wat mensen zelf willen doen. De cliënt zit in regie. De mensen nemen deel aan de activiteiten, omdat het hen een zinvolle besteding van de dag oplevert. Ook kunnen mensen zich hier ontwikkelen en kunnen de activiteiten bijdragen aan het herstel van de cliënt. 

Vanwege de coronamaatregelen mogen er momenteel geen buurtbewoners aansluiten bij de dagbesteding. Archipel is er wel mee bezig om deze buurtbewoners actief mee te laten doen, zodra het buurtcentrum weer open is voor activiteiten.

Burgerjournalistiek Studio040: Diny Ossewaarde

» Meer informatie..

Geen reacties gevonden..