Bericht

Gaat onze Tisha Volleman naar de Olympische Spelen?

Tisha Volleman uit de Achtse Barrier bereidt zich voor op de Olympische Spelen. In de FlikFlak in Den Bosch traint ze voor de kwalificaties.

"Ik heb samen met mijn coach een route uitgestippeld", laat de 21-jarige weten. "Zo weet ik zeker dat ik alles doe wat ik moet doen om goed voorbereid te zijn voor de kwalificaties."

Momenteel zijn er nog acht kanshebbers onder de dames. Het niveau is zo hoog dat het nog spannend wordt, wie daadwerkelijk mag gaan. Trainer Nico Zijp laat weten: "Deze acht dames zitten qua niveau heel dicht bij elkaar. Het wordt een spannende strijd welke vier uiteindelijk naar de Olympische Spelen in Tokyo gestuurd worden. Ik denk ook dat Nederland het goed gaat doen op de Spelen."

Volleman is niet de minste in de turnwereld. Zo heeft ze meerdere malen goud gehaald op de Nederlandse Kampioenschappen. Ondanks de stevige concurrentie is het perfectionisme in de turnster, Tisha haar grootste vijand. "Dat is ook wel een eigenschap van een topsporter", aldus Volleman. "Dat komt ook omdat je graag wilt. En ja, dat kan je soms in de weg zitten. Maar ik weet het ook van mezelf, dus ik houd het ook in de gaten, samen met mijn coach."

Op 12 juni en 26 juni zijn de kwalificatierondes. Een week later zit Tisha hopelijk in het vliegtuig richting Tokyo.

Bekijk hier de video
 

Artikel Burgerjournalistiek Studio 040, door Tim Vellinger ism Redactie Burgerjournalistiek Achtse Barrier

 

» Meer informatie..

Geen reacties gevonden..