Terug

Bericht

Blue Monday? Echt niet!

Maandag 18 januari is het Blue Monday, volgens experts de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen zijn achter de rug, de goede voornemens liggen vaak alweer in de prullenbak en het duurt nog wel even voordat de koude, donkere dagen voorbij zijn.

Toch hoef je hier niet aan toe te geven. We hebben een aantal tips voor je om Blue Monday goed door te komen:

1. Ga wandelen. Bewegen is gezond voor lichaam en geest. Ga bij voorkeur wandelen tussen 11 en 15 uur en zorg dat je hoofd en handen onbedekt zijn (licht is belangrijk). En wist je dat je met wandelen ook nog iets kunt verdienen? Wanneer je op onze Zelfzorg-pagina www.buurtpleinab.nl/zelfzorg de Its my life appdownloadt, spaar je Fitcoins met iedere 1000 stappen die je zet en daar kun je dan weer leuke dingen mee kopen. Je vindt op buurtplein ook een module meer bewegendie je kan helpen om wandelen meer onderdeel van je leven te maken.

2.  Op diezelfde zelfzorg-pagina vind je ook modules en apps die je kunnen helpen wanneer je je somber voelt: minder piekeren, Mindfulnessen dagboek: positieve ervaringen.

3.  Liggen je goede voornemens alweer in de prullenbak? Maak ze gewoon opnieuw! Je hoeft niet perse op 1 januari met je goede voornemens te beginnen, dat kan iedere dag van het jaar. De module Gezonder levenkan je hierbij helpen.

4. En tot slot: maak je niet al te druk. Realiseer je dat het gewoon een maandag is. Voor je het weet is het alweer dinsdag!

» Meer informatie..
Gemiddelde (0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..