Terug

Bericht

Overdag sporten met elkaar op eigen niveau?

Hallo buurtbewoners, ik ben Marjan van Deursen. In een vorig artikel in t Brierke vertelde ik dat ik door complicaties tijdens een operatie rolstoel afhankelijk ben geworden. Tijdens mijn revalidatie heb ik ontdekt hoe fijn het is om te kunnen sporten, zeker als je denkt dat je dit niet meer kunt! Ik ben daarom bezig met de organisatie van een sportclub voor mensen die wegens een beperking niet met een gewone sportclub mee kunnen.

Wat is een beperking?
Wanneer ik mensen vertel over dit idee, merk ik dat men niet altijd begrijpt wat ik met een beperking bedoel. Dat is een breed begrip natuurlijk! Hiermee bedoel ik een lichamelijk ongemak, wat maakt dat sporten niet vanzelfsprekend is. Dit kan zijn een versleten heup, de gevolgen van een herseninfarct of misschien wel fors overgewicht.

Wat wil ik gaan doen?
Bij het sporten op revalidatiecentrum Blixembosch heb ik ontdekt hoe leuk en gezellig het is om samen te sporten, ondanks dat de niveaus en beperkingen verschillend zijn. Ik wil de sporten die ik in Blixembosch heb leren kennen, voor iedereen mogelijk maken. Het betreft dynamic tennisen mixsport. Dynamic tennis is het overslaan van een zachte bal met tennisrackets, op een klein tennisveld. Mixsport is een circuit met hindernissen waarin iedereen op eigen niveau uitgedaagd wordt om het op te nemen tegen de ander. Uitgedaagd worden binnen jouw grenzen betekent dat het voor iedereen haalbaar blijft en de kans dat je wint voor iedereen even groot is!

Wanneer wil ik dit gaan doen?
Ik heb gemerkt dat veel sportclubs hun aanbod s avonds doen. Dat terwijl ik juist overdag de meeste energie én tijd heb. Ik wil daarom elke vrijdag van 13.00 14.30 uur de sporthal van De Mortel benutten om met een groep mensen samen te sporten. Daarbij staat voorop dat ieder op eigen niveau kan meedoen, zolang je het volhoudt. Samen bewegen is het uitgangspunt!

Doe je mee?
Mijn motivatie is dat ook mensen met een beperking betaalbaar moeten kunnen sporten. Zeker wanneer je niet kunt werken door je beperking, is het fijn om overdag te sporten en sociale contacten op te doen. Heb je interesse om mee te doen? Of vind je het leuk om me te helpen met de opzet van de activiteiten? Ik kan alle hulp en interesse heel goed gebruiken om mijn idee van de grond te krijgen.

Voor vragen of interesse, stuur een mail naar marjansports@hotmail.com.

Ik kijk uit naar je reactie.

 

 

Gemiddelde (0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..