Terug

Bericht

Rugby vormt, drijft en beweegt je, ook in Eindhoven. Give it a TRY!

Bij rugby denkt iedereen altijd gelijk aan grote mannen die worstelen om de bal. En veel mensen kennen de sport door bijvoorbeeld de New Zealandse Haka dankzij de beroemde All blacks. Maar wist je dat rugby een sport is voor jong en oud, groot en klein, man, vrouw of genderneutraal?  Echt iedereen is welkom bij deze prachtige sport!
Rugby staat voor respect naar teamgenoten, tegenstanders en de scheidrechter. Het doel is om samen met plezier je sport te beoefenen en elkaar te helpen, het is een echte teamsport. Er zijn duidelijke regels op het veld, na winst of verlies het respect naar elkaar telt en is er natuurlijk de derde helft. Voor de jeugd betekent dit soms een gezamenlijke lunch en voor de senioren vaak een drankje met elkaar. Rugby is een groeiende sport in Nederland. Steeds meer nieuwe leden melden zich aan. 

En wisten jullie dat vlak bij onze wijk ook rugby wordt gespeeld bij een mooie trotse club:

Rugby Club Eindhoven
Ze bestaat al sinds 1929 en ze met trots tot een van de 5 oudste rugbyclubs van Nederland behoren? Aan de Vijfkamplaan staat het clubhuis en zijn er 2 rugbyvelden.  

Er trainen wekelijks 10 teams vanaf de allerjongsten de Guppen (4-5 jaar), tot en met het Walking rugbyteam, voor verschillende leeftijden waarvoor het normale competitie niveau niet meer haalbaar is. In de weekenden worden en wedstrijden gespeeld door de teams met leden vanaf 12 jaar.
De jongere leden spelen regelmatig toernooitjes bij andere verenigingen in de regio.
Voor ouders, opas en omas en de spelers zelf natuurlijk ook, is er altijd een warm drankje of wat anders te krijgen in het clubhuis terwijl je kijkt naar de training of wedstrijd. 

Zoals bij elke vereniging zijn er ook bij Rugby Club Eindhoven altijd nieuwe leden welkom! Rugby vormt, drijft en beweegt je, je maakt er nieuwe vrienden en je leert er veel. De trainingen zijn, afhankelijk van welk team, wekelijks op dinsdag, donderdag of zaterdag.  Wedstrijden op zaterdag voor de jeugd en zondag voor de senioren. Kijk voor meer informatie eens op de website https://www.rugbyclubeindhoven.nl of op onze Facebook en Instagram pagina, hierop staan de trainingstijden en de wedstrijddagen van alle teams vermeld.  Mocht je denken, I would like to Give it a TRY? Aanmelden voor een proeftraining mag via de website of via een mailtje naar: 
secretaris@rugbyclubeindhoven.nl  je bent van harte welkom! 

Mocht je niet zelf kunnen of willen spelen maar zou je het wel leuk vinden om iets te betekenen voor zon mooie lokale club? Ook dan ben je welkom! Hulp kunnen we altijd gebruiken, of het nou lijnen trekken is voor de wedstrijden, een bardienst draaien, teammanager te zijn of misschien zelfs wel een team te trainen omdat je ervaring hebt in het rugby, voel je vrij om eens te komen kijken, kijk ook daarvoor eens op de website en neem gerust contact op. 

 

Hopelijk tot ziens? 

Een ovale groet Rugby Club Eindhoven 

 

» Meer informatie..
Gemiddelde (1 Stem)

Geen reacties gevonden..