Terug

Bericht

Supermarktronde

Op dinsdag 7 november hebben praktijkondersteuner Ingrid van Bussel van Huisartsen Achtse Barrier en diëtiste Marjo Geurts voor de tweede keer samen met 10 patiënten een ronde door een supermarkt in de Achtse Barrier gemaakt. Het ging hier om patiënten met diabetes of hart-/vaatziekten. Tijdens de ronde werden productgroepen in de winkel besproken: Welk product kun je beter nemen? Waar zit veel zout in of waar juist minder? Welke boter is het meest geschikt? Waar zitten veel en waar weinig koolhydraten in?
De belangrijkste informatie verkrijg je door het goed lezen van de etiketten: hier staat precies vermeld wat er in het product zit en in welke hoeveelheden. Het onderdeel met de grootste hoeveelheid staat altijd bovenaan. Allergenen worden vetgedrukt.
De deelnemers kregen ook een opdracht waarbij de juiste producten moesten worden gekocht voor een patiënt met een bepaalde aandoening (bijvoorbeeld zoutarme producten).
Aan het einde van de ronde werd er onder het genot van een kopje koffie geëvalueerd en ontving iedereen een goodiebag. Het houden van een supermarktronde was wederom volgens iedereen een succes en zeker nogmaals voor herhaling vatbaar.

Aanmelden voor een volgende ronde kan via de praktijkondersteuners Somatiek: Ingrid van Bussel, Willeke Beex, Petra Vera, Hanneke Dukelo, Maaike Merkelbach, of diëtiste Marjo Geurts. Aanmelding is alleen mogelijk voor mensen in een Zorgprogramma Diabetes of DBC Hart-/Vaatziekten.
(0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..