Buurtplein Achtse Barrier

Wie zijn wij?

In 2016 hebben diverse wijkorganisaties in de Achse Barrier het initiatief genomen om een digitaal Buurtplein te starten: één plek waar alles over de Achtse Barrier te vinden is. In de Achtse Barrier zijn veel verschillende organisaties met ieder hun eigen website of eigen sociale media. Ook zijn er veel verschillende activiteiten in de wijk. Als je wilde weten of er iets te doen was of bij wie je moest zijn, moest je op veel verschillende plekken gaan zoeken. Met de komst van het Buurtplein Achtse Barrier vind je alles op 1 plek!

 

Buurtplein Achtse Barrier - HET startpunt in de wijk

www.buurtpleinab.nl is HET startpunt in de wijk.
Hier vind je alles over de wijk, onderverdeeld in 5 domeinen:

 • Gezondheid en welzijn
 • Onderwijs en jeugd
 • Samen met en voor elkaar
 • Leefbaarheid en veiligheid
 • Informatievoorziening

Buurtplein Achtse Barrier is een startpagina van waaruit je naar de diverse websites of wijkplatforms wordt verwezen.
 

Achtsebarrier.nl

De redactieraad van Gezondheid en Welzijn, Onderwijs en Jeugd en Samen met en voor elkaar (www.achtsebarrier.nl) wordt gevormd door:

 • Zorgverleners van Eerstelijns Zorg Achtse Barrier (elz')
 • Welzijnwerkers van WIJeindhoven
 • Wendy Boeijen, verbinder in de wijk
 • Vrijwilligers van de Stichting AB voor Elkaar
   

Waarom maken wij Buurtplein Gezondheid en Welzijn Achtse Barrier?

Ons doel is de bewoners van de Achtse Barrier gezonder en vitaler te maken: Van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. En dat door de bewoners zelf!

We gebruiken hiervoor het principe van Positieve Gezondheid, waarbij we niet alleen naar de lichamelijke gezondheid kijken, maar ook naar mentale (psychische) gezondheid, naar zingeving (wat maakt dat jij 's ochtends je bed uitkomt?), sociale contacten, kwaliteit van leven en het dagelijks functioneren. We kijken niet alleen naar een ziekte of een beperking, maar naar wat je nog wél kunt. Eigen regie (het zelf beslissen) van de patient is daarbij heel belangrijk.

De bewoners gezonder en vitaler maken doen wij door het organiseren van sociale activiteiten of  door een project rondom eenzaamheid te starten. Door het aanbieden van (gratis) digitale zelfzorg (apps en modules). Door een project "jeugdzorg op de juiste plek" waarin we veel aandacht hebben voor jongeren in de wijk. Door een gids te maken met alle sportverenigingen in de omgeving van de Achtse Barrier, zodat je aan je fitheid kunt werken. En nog veel meer.
Al deze informatie plaatsen wij voor jou op het digitale Buurtplein.

Voeg je eigen informatie toe!

www.achtsebarrier.nl is geen website maar een platform. Dat wil zeggen dat wijkbewoners zelf nieuws of hun aanbod kunnen plaatsen. Je hebt daar wel een account voor nodig. Je kunt zelfs een eigen groep starten.
Nog geen account? Maar hier een aan:

account aanmaken

Sociale Media

Je kunt Buurtplein Achtse Barrier ook volgen op Facebook, Instagram en Linkedin.

 

Laatste update: 9-2-2021