Schuif aan en eet mee

Ontmoeten onder het genot van lekker eten.

Wanneer schuiven we aan?

  • pompoenen

We zien je graag: elke laatste vrijdag van de maand. Let op de affiches die we in de wijk verspreiden of kijk op www.facebook.nl/zaaienindeachtsebarrier.

Tot ziens!

Agnes, Erica, Eugenie, Hjördis, Joke, Jolanda en Marleen

 

Schuif aan en eet mee

Het was in oktober 2014 dat ondergetekenden elkaar leerden kennen. We vonden elkaar in de idee om de Achtse Barrier gezelliger te maken en in de manier waarop wij dat zouden willen doen: samen eten. Op 30 januari 2015 stond de eerste keer ‘Schuif aan en eet mee' op de kalender en die avond schoven veertig gasten aan. Dat aantal liep in de maanden daarna snel op. Het nieuws verspreidde zich als een razende door de wijk en de stad. We haalden de krant en in maart kwam wethouder Torunoglu op bezoek. Hij loofde ons initiatief. We gingen door.

Ons idee voor de maand mei was om in het park te eten en we vroegen onze gasten hun eigen eten mee te nemen. De weergoden waren ons niet welgezind en op het allerlaatste moment besloten we ons terug te trekken in De Mortel. Wie had kunnen bevroeden dat die avond een feest zou worden! Velen waren gekomen, waaronder ook onze nieuwe buren uit de Orangerie. We hebben genoten van elkaars gerechten en daarna schoven we de tafels aan de kant: we dansten dat het een lieve lust was!

Een maand later hebben we alsnog in het park gegeten. Een kleiner maar fijn gezelschap schoof bij elkaar aan op de banken aan de vrolijk gedekte tafels. In de maanden juli en augustus hebben we vakantie gevierd en in de maanden daarna zijn we weer met frisse moed van start gegaan. Het is fijn om te merken dat ons initiatief wordt gewaardeerd.

‘We hebben genoten van elkaars gerechten'

 

Nieuwe buitenlocatie
Het jaar 2016 is op dezelfde manier verlopen. In de wintermaanden aten we in de Mortel, in de zomermaanden konden we telkens buiten eten op de prachtige locatie van Stadsakkers aan de Castiliëlaan. Het was elke keer een feestje.

Wat drijft ons?
Wij vinden het geweldig leuk om met wijkbewoners te eten, hen te ontmoeten en ontmoetingen tussen wijkbewoners te faciliteren. Wij geloven dat dit goed is voor mensen en voor onze wijk. Daarom gaan we ook in het jaar 2017 door met ‘Schuif aan en eet mee'.

Pot Luck.
Onze formule is inmiddels een beetje veranderd. We komen nu bij elkaar en eten samen naar het idee van de ‘pot luck'. Dit houdt in dat iedereen die aanschuift zelf eten meeneemt en deelt met de andere aanwezigen. Het eten wordt uitgezet als een buffet. De tafels worden door ons gedekt.

Wellicht zijn er meer initiatieven die op deze wijze het levenslicht kunnen zien. Heb je ideeën? Schuif eens aan: wellicht ontmoet je ‘zielsverwanten' en kunnen krachten worden gebundeld. Dan wordt het credo: schuif aan en doe mee! Hoe mooi zou dat zijn?