Sport- en Beweegplein

Sport- en Beweegplein

Op deze pagina kunt u informatie vinden over Sport en Bewegen in de Achtse Barrier,  Sportcomplex Eindhoven Noord en directe omgeving.

Sport en bewegen wordt aangeboden door (sport)organisaties (linker tabblad) en als dienst (rechter tabblad) door andere organisaties, bijvoorbeeld gezondheidsorganisaties of wijkverenigingen.

Gids

BCAB is een prettige club waar ruimte is voor sportiviteit en gezelligheid. Binnen onze vereniging is er aandacht voor verbetering van spelkwaliteit en voor het clubgevoel.
Heb je een drukke baan, een vermoeiend huishouden of gewoon vrije tijd ? Zorg dan voor ontspanning door inspanning. Lekker bewegen, even helemaal met iets anders bezig zijn, goed voor je !
Onze badmintonvereniging heeft nog plaats voor nieuwe leden (18+). We zijn een recreatieve groep dames en heren, met een verschillend spelniveau. We spelen iedere donderdagavond een aantal partijen tegen en met elkaar. Ben je geïnteresseerd en heb je zin om een keer mee te spelen?
Je bent van harte welkom. Neem je sportkleding mee.
De Mortel - donderdagavond: 20.00-22.00 uur
Zoek je een leuke en gezellige sportschool in jouw plaats? Als Eindhovenaar ben je van harte welkom bij onze Basic-Fit sportschool en fitnesscentrum aan de Vijfkamplaan 6, naast de bowlingbaan, op de 2e etage. Iedereen kan hier werken aan de perfecte workout, of je nu een beginner of een gevorderde sporter bent, ongeacht je leeftijd. Bepaal zelf jouw tempo en favoriete training met onze fitnessapparatuur of groepslessen. Ontdek het zelf en kom gezellig langs
Beachvolley Eindhoven dat zijn WIJ:
- jeugd vanaf 5 jaar, volwassenen en bedrijventeams die voor het zand gevallen zijn
- die fanatiek trainen en/of gezellig toernooien spelen op alle niveaus
- die lid zijn maar ook introducees zijn welkom
Beachvolley Eindhoven is in 2007 opgericht. Daarvoor was beachvolley een activiteit van VCE/PSV sinds 2003. Beachvolley Eindhoven werkt nauw samen met VCE/PSV.
De Mega Bowling is de grootste bowling van Nederland met 33 bowlingbanen. Op de begane grond zijn 26 banen op één rij. Boven deze banen hangen grootbeeld videoschermen en in de banen zitten hekjes die bij bowlende kinderen automatisch omhoog kunnen gaan. Op de eerste verdieping zijn 7 bowlingbanen met dezelfde faciliteiten. Hier kunt u uitstekend uw privé-feest vieren tot maximaal 80 personen. De ruimte is ingericht als grot en erg gezellig. Sinds juni 2011 zijn op de banen de touwtjes verdwenen en zijn het ook officiele wedstrijdbanen. Alle bowlingbanen beschikken over een bestelcomputer. Met deze computer kunt u zelf uw bestelling van drankjes en hapjes aan de bar doorgeven.
Step by Step is een dansschool uit het noorden van Eindhoven. ( Achtsebarrier, Blixembosch enz). Wij verzorgen de volgende type danslessen: Jazzdance, Modern, Klassiek, Hiphop, Streetdance, Breakdance, Zumba en ouder-peuter dans. Naast dans geven we ook les in Yoga, AerialYoga, Aerobics, Pilates en jumpingfitness.
ELZ - Samenwerkende eerstelijns zorgverleners in de Achtse Barrier
Bij fitness Eindhoven geloven we in échte begeleiding. Samen werken we aan jouw doel. Ons team van gemotiveerde instructeurs staat klaar met échte persoonlijke begeleiding. Met een training die op jouw lijf is geschreven, werken we gericht aan resultaat.
De sportschool in Eindhoven bestaat uit een grote groepsleszaal, een spinningzaal, een judo/conditiezaal, een zeer ruime fitness met een spetterende Real Fitness Circuit Training zone, gescheiden kleedruimtes, een gezellige brasserie met een uitgebreide kaart en een ruimte voor de fysiotherapeut. Daarnaast beschikt Fitland Eindhoven Olympia over een uitgebreide luxe spa met onder andere 2 sauna cabines, een Turks stoombad, een infrarood sauna en een rustruimte.
ELZ - R. v.d. Berge
F. van Bussel
E. Jansen
N. Langeslag
W. Oomen
K.S. Yan
HC Eindhoven is een prachtige vereniging van bijna 1200 leden, we streven naar een goede combinatie van prestatie hockey en recreatie hockey met de ambitie om op een zo hoog mogelijk niveau met onze vaandel teams van de jeugd en de senioren te acteren. Wat we zeker niet uit het oog willen verliezen is dat een groot deel van onze vereniging bestaat uit gepassioneerde breedte hockeyers. Het is en blijft altijd het doel om iedereen een zo plezierig mogelijke beleving van het hockeyen te laten ervaren.
* Nordic Walking
* WandelFit
* Fitstap
Neoliet is najaar 2017 uitgegroeid tot een bedrijf met tien grote professionele klim- en bouldercentra in Nederland en Duitsland. Neoliet heeft najaar 2016 ruim 21.000 m2 klim- en boulderwand en ruim 2500 routes en boulders voor haar klanten. Dat is uniek in Europa en daar zijn we best trots op!
Naast het sportaanbod in onze professionele klim- en boulderhallen, vind je bij Neoliet ook volop uitdaging voor het onderwijs, kids en jeugd, groepen en bedrijven. We bieden een omgeving waar mensen elkaar in een relaxte setting kunnen ontmoeten, waar klimmers met andere klimmers in contact komen, waar vriendschappen zich kunnen ontwikkelen en waar je gestimuleerd wordt je (klim)vaardigheden te vergroten.
Korfbal
Wie kent het niet, een ontspannen spelletje midgetgolf? Tussen de statige Esdoorns liggen 18 holes verspreid, geschikt voor alle leeftijden. Brede paden, rolstoel en rollator toegankelijk. Gezellig met de familie, als uitje met vrienden of als kinderfeest.
Combineer de verjaardag van oma met een spelletje en aansluitend een buffet of BBQ.
Kinderfeestje? Golf inclusief ranja, cake en frietjes.
Nordic Walking is voor jong en oud, actief of inactief, met of zonder lichamelijke beperking, de ideale beweegactiviteit voor het onderhouden en opbouwen van gezondheid, het verbeteren van fitheid en het verleggen van sportieve grenzen. Nordic Walking past bij een ieder omdat hij of zij op zijn/haar eigen niveau aan zijn/haar doelen werkt. Men ervaart al snel de positieve effecten van het wandelen met Poles (stokken).
Actief ontmoeten
Top 5:
1 Kinderfeestjes organiseren
2 Midgetgolf
3 Mountainbiken
4 Hoogte beleving
5 Boogschieten
De stichting OAAB, (Open Activiteiten Achtse Barrier) is een stichting opgericht voor 55 plussers. Er worden tal van activiteiten georganiseerd en deze vinden plaats in de Mortel. De activiteiten vallen onder verantwoordelijkheid van coordinatoren.

U bent van harte welkom bij onze activiteiten. Tenzij anders vermeld vinden deze plaats in de Mortel. Zie onze agenda in 't Brierke (www.brierke.nl).

Goed nieuws: we hebben geen wachtlijsten meer. Dus u kunt direct weer deelnemen aan (dubbeltjes)kienen, kaarten(maken), biljarten, wandelen (GEZOND EN GRATIS!!!!!), leesclub, buurtbibliotheek (De Boekenmortel), koersbal, spinnen, countrydansen en motorclub. Nieuw is de dartsclub op vrijdagavond. Zie ook WWW.LTAB.NL

KIENEN
Maak van vrijdag een geluksdag en kom kienen. U kunt om 13:30 bij ons in de Mortel terecht. We kienen in principe elke tweede vrijdag van de maand.

KAARTEN/SIERADEN MAKEN
Let op: het is eens in de twee weken (de even weken). En er is voldoende plaats!!          Inlichtingen bij Hetty: 241 92 92.

COUNTRY EN LINE DANSEN met de JOKI dansers
Elke dinsdag van 14:00 tot 16:00

Dartclub

Motorclub
De motorclub is alweer een nieuwe toertocht aan het voorbereiden. 
Spinclub
Er zijn twee nieuwe spinnewielen aangeschaft. 
Dus u kunt meedoen aan motortoertochten en wol spinnen. André en Erica kunnen u er alles over vertellen. Verdere informatie via onze Wilma 2426366 of ons e-mailadres. Wandelen op vrijdag kan 1 uur (Tineke 2424208) of 2 uur (Liesbeth 2426064).

VRAGEN?
Voor al uw vragen betreffende onze activiteiten en met suggesties kunt u terecht in de zaal tijdens de activiteiten, via Wilma 2426366 of via mail: oaab.achtsebarrier@gmail.com Ook in het Steunpunt dinsdagmorgen tussen 10 en 11 uur kunt U bij ons terecht.

UITBREIDING VAN ONZE ACTIVITEITEN

Heeft u ideeën over zaken die we zouden kunnen organiseren voor u? Laat het ons weten!! Vraag info via onze e-mail: oaab.achtsebarrier@gmail.com.

Tot ziens bij één van de vele activiteiten van uw OAAB-team!!
(Het OAAB neemt deel aan het Leefbaarheidsteam Achtse Barrier.)

Samenstelling bestuur OAAB per 2015
Theo van Someren Voorzitter
Wilma van Lierop 1e Secretaris  tel voor info:  040 242 63 66
Diny Smulders 2e Secretaris
Hans Everstijn 1e Penningmeester
Mieke Geven 2e Penningmeester
PSV Handbal is een vereniging waar iedereen kan en mag handballen op het niveau dat aansluit bij zijn/haar talent, en daarbinnen het plezier en de uitdaging vindt om dat lang te blijven doen.
Wekelijks op maandagavond op een gezellige manier samen sportief bezig te zijn. Leeftijd 35+
Reumavereniging Regio Eindhoven is er voor reumapatiënten en hun naasten. Je kunt bij ons terecht voor
- bewegingsactiviteiten
- voorlichtingsbijeenkomsten en lezingen
- lotgenotencontact en
- we komen op voor jouw belangen.
Ons motto: Reuma heb je niet alleen, samen word je wijzer
Rugbyclub Eindhoven, ook wel afgekort met RCE, is een sterk groeiende vereniging gelegen op het mooie sportcomplex Eindhoven Noord.
Opgericht in 1929 mogen we ons met trots tot een van de 5 oudste rugby clubs van Nederland rekenen.
Traditie, ambitie & samen zijn de kernwaarden waar we ons binnen RCE op richten. We houden vast aan tradities zoals de derde helft, hebben ambities op zowel sportief vlak als ontwikkeling van onze jeugdopleiding maar willen het vooral samen doen. Samen werken met onze leden maar vooral ook samen binnen onze stad!
Resultaat is dat we vorig jaar tot de zes beste verenigingen van Eindhoven behoorde.
Samengevat is Rugbyclub Eindhoven een trotse vereniging waar voor iedereen een plekje is.
Voor iedereen die op een verantwoorde manier het hardlopen wil aanleren, van beginner tot geoefende loper voor iedereen begeleiding naar zijn eigen doel.
In de Achtse Barrier zijn de trainingen op maandag- en donderdagavond om 20.00 uur, bij vertrekpunt is het Paviljoen TV Tegenbosch, Oude Bosschebaan 7, 5624AA Eindhoven. De trainingen op Maandag, Donderdag zijn erg geschikt voor de beginner.
Runningtherapie is het gebruiken van hardlopen om de psychische conditie te verbeteren. Door regelmatig rustig te hardlopen komen er stoffen vrij in je hersenen (dopamine, endorfine, serotonine) die er voor zorgen dat je je beter gaat voelen en neemt het stresshormoon cortisol af. Hierdoor krijg je onder andere een goed gevoel, brengt het je gedachten tot rust, kun je beter omgaan met stress en ben je bezig met een betere conditie en gezondheid. Runningtherapie lost niet alle problemen op, maar het kan je net dat zetje geven om zowel lichamelijk als geestelijk in beweging te komen. Het gaat niet om de prestatie maar om het ontspannen en met plezier bewegen!
Skifit is gevestigd in Eindhoven op sportcomplex Eindhoven Noord (Woensel).
Naast drie indoorskibanen, waar u kunt leren skiën en/of snowboarden, hebben wij een gezellige Après ski bar.
Na de intensieve les kunt u gezellig bij praten onder het genot van een drankje in onze Après ski bar.
Sportcentrum Sportvision in Eindhoven is dé plek voor cardiofitness, Personal Training, de Milon Cirkel. Bij Sportvision ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen. Alle nieuwe leden starten met een Gratis Proefweek Fitness.
De Wiekslag bestaat inmiddels al weer 37 jaar in de Achtse Barrier. Wij spelen recreatief en in de TLE (Tafeltennis Liga Eindhoven). “De Wiekslag” neemt, voor het seizoen 2017-2018, met 4 teams deel aan deze competitie op verscheidene niveaus.
Wilt u onze gelederen komen versterken, kom gerust eens langs op onze trainingsavond. De trainingsavond van tafeltennisvereniging “De Wiekslag” is op donderdagavond van 20.00 – 23.00 uur in de tafeltennishal van SportEurope, aan de Avignonlaan 23, 5627 GA te Eindhoven.
Tennisvereniging Tegenbosch is met ongeveer 900 senior- en 200 jeugdleden een van de grootste verenigingen van Eindhoven. De leden kunnen gebruik maken van een tennispark met 12 verlichte kunstgrasbanen. Ook beschikt de vereniging over een zeer modern, nieuw paviljoen waar het na de gedane inspanning op de baan zeer goed toeven is!
Sporten doe je voor je plezier. V.v. Acht wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Een vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht de voetbalcapaciteiten. Wij willen aantrekkelijke voorwaarden creëren, waardoor het voor zowel de jeugd als volwassenen mogelijk is zich verder te ontwikkelen in de voetbalsport.
Wij zijn een voetbalclub in de Eindhovense wijk Woensel. Een leuke club waar sportiviteit, vreugde, verantwoordelijkheid, respect, teamgeest, zorg voor elkaar en discipline voorop staan.
Al vanaf 4 jaar kun je als ‘Mini’ lid worden van onze vereniging. Daarnaast hebben we vele pupillenteams (JO7 t/m JO13) en juniorenelftallen (JO14 t/m JO19). Ook hebben we een behoorlijk aantal seniorenteams.
Binnen ons sportieve beleid maken we een onderscheid tussen een prestatiegerichte en een recreatiegerichte aanpak. Voor beide zijn volop mogelijkheden en is er volop aandacht bij v.v. WODAN.
Ons doel is op een leuke en ontspannende manier samen het volleybalspel te beoefenen zodat we op een prettige manier onze conditie op peil houden en gezellig samen bezig zijn.
Om het niet te vrijblijvend en wel spannend te houden doen we dit in competitieverband. Voor de dames doen we mee in de Nuvoc-competitie en voor de heren in de Geldrop competitie. We trainen onder begeleiding van twee ervaren trainers op dinsdagavond in de sporthal Achtse Barrier aan het Savoiepad (Achtse Barrier). We hebben hiervoor de zaal ter beschikking van 20.30 tot 22.15 uur. Daarna praten we gezellig na in het sportcafé.
Yoga, Adem- en ontspanningstherapie in Revalidatiecentrum Blixembosch.
Bij Aegir kun je zwemlessen volgen voor de zwemdiploma's van de NPZ*NRZ (Nationaal Platform Zwembaden | Nationale Raad Zwemdiploma's): A-B-C, zwemvaardigheid 1,2 en 3, snorkelduiken 1,2 en 3 en Survival zwemmen 1,2 en 3. Tevens is er gelegenheid om gewoon baantjes te zwemmen.
Voor degenen die wat meer van competitie houden is er de mogelijkheid te gaan waterpoloën of mee te doen aan zwemwedstrijden.