Vervoer en mobiliteit

Als je op leeftijd komt of als je gezondheid je in de steek laat, kan vervoer een probleem zijn. Ooit was lopen, fietsen of autorijden vanzelfsprekend voor je. Nu ben je ineens afhankelijk van anderen. Kijk hieronder eens naar de mogelijkheden. Kom je er niet uit? 

WIJeindhoven gaat graag het gesprek met je aan om te kijken wat er speelt. Wat je ├ęcht nodig hebt. En wat we samen kunnen regelen of organiseren, zodat je weer mobiel bent.

Heb je een scootmobiel, rolstoel, taxivoervoer, leerlingenvervoer of een elektrische fiets nodig? Laten we om de tafel gaan en praten. We vinden een oplossing! In welke vorm dan ook.

Ziekenvervoer

Wilt u weten of u aanspraak maakt op een vergoeding voor uw reiskosten naar bijvoorbeeld het ziekenhuis? Neem contact op met uw zorgverzekering om te zien waar u aanspraak op maakt. Komt u er niet uit? Loop dan eens binnen op 1 van de inloopmomenten van Wijeindhoven.

Witte Raaf

De Witte Raaf heeft als doel om ouderen comfortabel van deur-tot-deur te vervoeren binnen Eindhoven. Hierdoor kunnen ouderen langer zelfstandig actief blijven en sociale contacten onderhouden.De Witte Raaf doet dit door het aanbieden van aangepast vervoer voor haar leden en hun eventuele begeleiders.

Dankzij de enthousiaste inzet van een grote groep vrijwilligers kunnen ouderen zich met een hoge servicegraad en tegen een lage vergoeding binnen Eindhoven verplaatsen.

Taxbus

Taxbus is vervoer van deur tot deur. Hiervoor heeft u een beschikking nodig van de gemeente. Dit loopt via Wijeindhoven. Kijk eens op de site van taxbus voor meer informatie. www.taxbus.nl

Valys

Valys is sociaal-recreatief vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. Valys brengt u waar u met het lokale vervoerssysteem niet kunt komen. Voor een bezoek aan familie of vrienden of fijn een dagje op stap met de kleinkinderen. Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief vervoer dat u veilig en comfortabel naar uw bestemming brengt.

Wanneer u een beschikking heeft van de gemeente voor de Taxbus kunt u ook gebruik maken van Valys nadat u zich daar heeft aangemeld. Wilt u wel gebruik maken van Valys en gebruikt u de tabus net omdat U bv met de witte raaf reist. Neem dan contact op met Wijeindhoven. Het kan mogelijk zijn om toch met Valys te reizen.

Hulpmiddelen

Heeft u hulpmiddelen nodig om u te kunnen verplaatsen, zoals bijvoorbeeld een scootmobiel of aangepaste fiets? Neem contact op met WIJeindhoven om te zien hoe wij u kunnen helpen of loop binnen bij de inloop elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in De Mortel.