Werk en inkomen


Heeft u vragen omtrent uw inkomen of uitkering? WIJeindhoven kan ondersteunen op verschillende onderwerpen met betrekking tot werk en inkomen. Hieronder geven wij u uitleg en tips om zelf mee aan de slag te gaan.   
 

Participatiewet uitkering

Wilt u een aanvraag voor een participatie uitkering doen? Kijk op https://www.eindhoven.nl/inkomen-zorg-en-onderwijs/inkomen/bijstandsuitkering en volg de stappen.

Wanneer u deze site (voor aanvraag van een (bijstands)participatiewetuitkering) hebt ingevuld en verzonden, neemt WIJeindhoven automatisch contact met u op. De generalist uit uw wijk komt bij u thuis langs om uw situatie en aanvraag te bespreken. 
 

Werk

Heeft u al een (bijstands)participatiewetuitkering? Kijk eens op http://www.vacatureswgt.nl/, hier vind u vacatures speciaal voor mensen die een participatieuitkering hebben. Ook vacatures die voor iedereen beschikbaar zijn, kunt u hier vinden.

Heeft u moeite met het vinden van werk of heeft u een afstand tot de arbeidsmarkt en wilt u toch aan de slag? Meld u aan bij WIJeindhoven en we kunnen samen kijken wat er mogelijk is.  
 

Schulden

Lukt het niet om met hulp van eigen familie/kenniskring uw schulden op te lossen. WIJeindhoven biedt hulp bij schuldenproblematiek. Samen met u gaan we overzicht creëren en ondersteunen we u bij het vinden van een oplossing. Meld u zo snel mogelijk aan via 040-2388998 woensel-noord@wijeindhoven.nl

Heeft u problemen met het op orde brengen van uw administratie? Dan kunt u terecht bij werkplaats financiën of het inloopspreekuur financiën in op 't Trefpunt op dinsdag van 10.00 tot 12.00. Via de vrijwillige hulpdienst kunt u ook een administratiemaatje aanvragen, die bij u thuis komt om u te ondersteunen.
 

Vrijwilligerswerk

Wilt u graag vrijwilligerswerk doen? Kijk eens op onderstaande websites of loop eens binnen bij De Mortel, Savoiepad 14.