WIJeindhoven stelt zich voor

Sinds 2015 is er een team generalisten van WIJeindhoven actief in Achtse Barrier

Heeft u een vraag?!
Bijvoorbeeld over werk? Een vraag over hoe u moet rondkomen met uw inkomen of over schulden. Of over de relatie met uw partner of met uw buren? Of wilt u meer weten over de opvoeding van uw kind(eren)? Als u zelf of samen met anderen geen antwoord weet op uw vraag, kunt u terecht bij het WIJteam in uw wijk. Een generalist komt dan bij u langs en gaat met u in gesprek.

Wat kunnen WIJ voor u betekenen?!
Eerst luistert de medewerker van het WIJteam naar uw verhaal. En bespreekt samen met u wat er nodig is in uw situatie. WIJ gaan ervan uit dat u zelf veel kunt. U gaat daarna ook zelf aan de slag om tot die oplossing te komen.
Dat is niet altijd makkelijk. Is het nodig, dan bekijkt u samen met de generalist van het WIJteam wie u daarbij kan helpen: familie, vrienden, iemand uit de buurt of een vrijwilliger? Maar ook de generalist van het WIJteam blijft met u in gesprek en ondersteunt u. Hoe die ondersteuning eruit ziet, hangt af van wat er op dat moment nodig is en wat het beste bij u past.
Wij zijn er niet alleen als het op een moment (even) niet goed gaat.
Het WIJteam gaat ook graag in gesprek met bewoners die, bijvoorbeeld, iets voor hun wijk willen organiseren. Of mensen die zich graag vrijwillig voor wijkbewoners willen inzetten.

Waarom werken WIJ op deze manier?!

  • U krijgt de ondersteuning thuis of zo dicht mogelijk bij huis;
  • Het WIJteam werkt niet voor u, maar zoveel mogelijk samen met u. Zo bepaalt u samen wat er gebeurt en weet u precies waar u aan toe bent;
  • U hebt één contactpersoon: de medewerker van het WIJteam. Ook als andere organisaties gaan helpen (bijvoorbeeld Zuidzorg of de GGzE), blijft de medewerker van het WIJteam uw eerste aanspreekpunt.
     

Waar kunt u ons vinden?!
WIJteam: Woensel-Noord, Acht en Aanschot

woenselachtaanschot@wijeindhoven.nl

 040-2388998