Wonen en ontmoeten


Je woonsituatie kan veranderen. Bijvoorbeeld door een verbroken relatie. Of je kunt de woonlasten niet meer opbrengen. Maar het kan ook, dat de woning moet worden aangepast om langer thuis te kunnen blijven. Of dat je zelfstandig wilt gaan wonen en daarbij een steuntje nodig hebt. En misschien zit je steeds maar binnen en wil je graag (weer) in contact komen met andere mensen.

Kijk voor leuke activiteiten goed rond op de site achtsebarrier.nl bijvoorbeeld bij de groep Hobby & Vrije Tijd. Onderaan deze pagina vind je al wat verwijzingen. Er zijn veel mensen te ontmoeten in de achste barrier!
 

Woning aanpassingen

Het kan zijn dat je door een beperking bepaalde aanpassingen nodig hebt in je woning, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Sommige aanpassing zul je zelf moeten verzorgen. Het kan ook zijn dat de woningbouw hierin voorziet of de gemeente er in ondersteunt/vergoed. Wijeindhoven kan je helpen als je er niet uitkomt.

Oppluspakket woonbedrijf

Huur je je woning via woonbedrijf kijk dan eens op deze pagina over: woningaanpassingen. Het kan zijn dat je aanspraak kan maken op het gratis oppluspakket voor 55 plussers.

Woningaanpassingen door de gemeente(WMO)

Krijg je de woningaanpassingen niet zelf geregeld? Neem contact op met Wijeindhoven zij kijken samen met je wat de mogelijkheden zijn.


Woning zoeken

Zorg dat je ingeschreven staat bij wooniezie en woonbedrijf zodat je inschrijftijd opbouwt. Zie onderaan de pagina die verwijst naar verschillende woningbouwverenigingen

Flexwonen

Heb je plotseling een woning nodig en sta je nog niet lang genoeg ingeschreven? Kijk eens op de site van woonbedrijf, bij het flexwonen. 

Urgentie

Op de websites van woonbedrijf en wooniezie kun je de formulieren vinden om sociale urgentie aan te vragen. Voor medische urgentie kun je je aanmelden bij Wijeindhoven zij kijken dan samen met je wat de mogelijkheden zijn.