Zorg en Opvoeding


Bent u mantelzorger? Of heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Het kan ook zijn dat je wat extra ondersteuning kunt gebruiken bij het vormgeven van je leven. Dat u te maken heeft met bv. psychiatrische problematiek of door omstandigheden tijdelijk wat extra hulp kunt gebruiken. 

Er zijn veel verschillende manieren om deze hulp te vinden. Hieronder vind u vrijwilligers organisaties, proffesionele onrganisaties. WIJeindhoven kan u ook ondersteunen bij het indiceren, opzetten en organiseren van deze hulp.
 

Steunwijzer Eindhoven

Op de steunwijzer van eindhoven kunt u hulp vinden op allerlei levensgebieden. Van ambulante begeleiding tot zelfhulpgroepen, van activiteiten tot opvoedingsondersteuning. U kunt hier niet alleen organisaties vinden waarvoor u een beschikking van de gemeente nodig heeft. U vindt hier ook organisaties die u kosteloos en zonder verwijzing kunnen ondersteunen. Dit betreft hulp van een vrijwilliger, een stichting of burgerinitiatief. Klik hier om hulp te zoeken en vergelijken.
 

Triple P 

Zoekt u handvaten voor de opvoeding van uw kind? Stichting Omnia biedt gratis training in Triple P. Dit is een methode waarin ouders een positieve opvoedstijl aanleren. Hierdoor verminderen gedragsproblemen bij kinderen.
 

Mantelzorg

Draagt u de zorg voor een familielid, een vriend of kennis en heeft u hier vragen over? Dan kunt u via mantelzorgverlicht.nl informatie vinden.

U kunt in contact komen met mede mantelzorgers, actviteiten vinden waardoor u er even uit kunt of praktische tips en informatie vinden.

Als u er niet uitkomt en met vragen blijft zitten neem dan eens contact op met WIJeindhoven
 

Mantelzorgcompliment

Het mantelzorgcompliment is een waardering die de Gemeente Eindhoven geeft aan mensen die intensief mantelzorg verlenen aan naasten of familie. Deze waardering bestaat uit een geldbedrag en mogelijk een cadeau. Kijk op de website mantelzorgverlicht.nl voor meer informatie en het formulier om dit aan te vragen.