Terug

Recreatie Sport Vereniging Achtse Barrier

Op maandag 7 mei 1979 startte de Recreatie Sport Vereniging Achtse Barriervoor het eerst met een gym avond. De eerste jaren nog in een zaaltje aan de Mgr. Witloxweg, totdat de gymzaal in de Bordeauxlaan geopend werd. Daar zijn we de eerste huurders.

Het doel van de vereniging was en is nog steeds om wekelijks op een gezellige manier samen sportief bezig te zijn. En dat werkt! De club bestaat uit twee dames- en één herenteam, totaal nu 45 leden, waarvan er 10 al langer dan 30 jaar lid zijn.

Zon les begint met een warming up, waarna met grondoefeningen een spiergroep wordt getraind; buikspieren, rug- of beenspieren. Soms gaat dit op muziek. Wat heel positief is, is dat niemand aan alles mee hoeft te doen; 20 sit-ups, 5 is ook goed. Hard lopen, wandelen mag ook. Zo traint ieder op zijn niveau onder deskundige leiding van de sportinstructeur.

Het laatste kwartier wordt er altijd gevolleybald. Dit als training voor het jaarlijkse volleybal mix toernooi, een happening rond carnaval, waar (bijna) iedereen aan mee doet. Ook als afsluiting van het seizoen (de zomervakantie) wordt er een fietspuzzeltocht georganiseerd, met koffie en gebak op een te vinden locatie.

Er is nu weer ruimte voor nieuwe leden dus wil je weer eens in beweging komen? Kom gerust eens kijken of doe een keer gratis mee. Op maandagavond trainen de twee damesteams om 19.30 en 20.30 uur, de heren om 21.30 uur. De contributie is 69,- per half jaar. Kijk ook eens op onze website: www.rsv.dse.nl.
Gestart 1-11-18
Door Sjaak Nauta
Toegang Aanmelden noodzakelijk
Aantal leden 1

|
(0 Stemmen)