Terug

Bericht

Fijn sporten ondanks lichamelljke beperking?

Hallo buurtbewoners, ik ben Marjan van Deursen en ik ben 46 jaar. Ik ben door complicatie tijdens een heup-operatie 3 jaar geleden rolstoel afhankelijk geworden. Ik heb afgelopen jaar gerevalideerd op revalidatie centrum Blixembosch en heb daar het aangepast sporten ontdekt. Ik ben hier zo enthousiast door geworden dat ik er graag meer mee wil doen! Ik ben daarom bezig met de oprichting van een laagdrempelige sportclub voor mensen met een lichamelijke beperking tussen (ongeveer) 25 en 65 jaar. Ik ben op zoek naar deelnemers en vrijwilligers die me kunnen helpen!

 

Wat is het?

 
Momenteel sport ik op revalidatiecentrum Blixembosch, waar ik o.a. dynamiek tennis speel. Naast deze speciale vorm van tennis doen we diverse spelvormen die voor elke deelnemer op zijn eigen niveau voldoende beweging biedt. Ik heb op Blixembosch geleerd dat je op verschillende manieren heel leuk met elkaar kunt sporten, ondanks de allerlei lichamelijke beperkingen. Ik ben er echt beter door in mijn vel gaan zitten! Graag wil ik deze manier van sporten mogelijk maken voor meer mensen met lichamelijke beperkingen. Dit wil ik gaan doen in de sporthal bij wijkcentrum De Mortel op woensdagmiddag en/of vrijdagmiddag.

 

Doe je mee?

 

Mijn motivatie is dat ook mensen met een handicap/beperking betaalbaar moeten kunnen sporten. Zeker wanneer je niet kunt werken door je handicap/beperking, is het fijn om overdag te sporten en sociale contacten op te doen. Heb je interesse om mee te doen? Of vind je het leuk om me te helpen met de opzet van de activiteiten? Ik kan alle hulp en interesse heel goed gebruiken om mijn idee van de grond te krijgen.

 

Voor vragen of interesse, stuur een mail naar marjansports@hotmail.com.

 

Ik kijk uit naar je reactie.

 

Marjan van Deursen


Marjan van Deursen
24 januari 2020 is de kick-off dag van dit initiatief. Dus heb je zin om mee te doen of eens te komen kijken. U bent van harte welkom.. 24/1/2020 van 13.00 uur tot 14.30 uur