Terug

Onderwerp

Logopedie tijdens de coronacrisis

In de logopediepraktijken worden de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet gevolgd. De adviezen van het RIVM en van de overheid worden opgevolgd.
In de praktijken wordt de zorg momenteel in principe op afstand uitgevoerd, door middel van videobellen (online) of telefonisch. Hierdoor kan de logopedische zorg gecontinueerd worden.
Ook nieuwe behandelingen kunnen zo ingepland worden. Er is niet altijd een verwijzing van de (huis)arts nodig. Schroom niet om te bellen of te mailen, dan kijken we samen op welke manier we u kunnen helpen.

De logopedisten houden een voorkeur voor therapie in de praktijken, maar constateren dat de online logopedie geen probleem is. Ze vinden allen dat ze een volwaardige therapie geven en dat het een uitstekend alternatief is.

De logopediepraktijken kunnen ook een rol spelen in de revalidatie na corona bij klachten op het gebied van slikken, spreken / stem. Doordat stembanden bij bijv ic-patienten vaak weken niet gebruikt zijn, hebben ze kracht verloren waardoor het afsluiten van de luchtpijp tijdens het slikken niet goed werkt en ze niet goed genoeg bewegen om te trillen en dus geen of onvoldoende krachtig stem kunnen geven.

In situaties waarin de zorg op dit moment echt niet op afstand kan worden geboden maar wel strikt noodzakelijk is, kan ook fysieke (face tot face) zorg worden geboden. De logopedist bepaalt of de zorg strikt noodzakelijk is en stemt dat, als het nodig is, af met de betrokken (huis)arts.
Als een patiƫnt of diens huisgenoten verkoudheidsklachten of koorts heeft/hebben, vindt de zorg niet fysiek (face tot face) plaats.
Bij fysieke zorg zijn er in de praktijken extra maatregelen genomen omtrent hygiene. Veiligheid staat voorop!

Namens de logopedisten:
Logopediepraktijk van Groningen-Derksen
Logopedische praktijk Jolanda van Eikeren
|

Geen reacties gevonden..