Minder Drinken

Deze module biedt je handvatten om stap voor stap minder te drinken.

Wil jij graag minder drinken? Misschien wil je je gezondheid verbeteren, of ervaar je vervelende effecten van alcohol? Deze module biedt je handvatten om stap voor stap minder te drinken. Je gaat onder andere je motivatie verhogen, kijken naar jouw triggers, naar hoe groepsdruk een rol speelt en hoe je een doel stelt.


`Blij alcoholvrij` is een zelfhulptraining die mensen helpt om grip te krijgen op hun alcoholgebruik. Want je hoeft geen problematische drinker te zijn om problemen te hebben met alcohol. Of om te bemerken dat je meer drinkt dat je eigenlijk misschien zou willen.

Inhoud van "Minder drinken"
In deze training krijgen mensen inzicht in hun eigen alcoholgebruik. Ze gaan aan de slag met het in kaart brengen van triggers om alcohol te drinken en met zelfcontroletechnieken. Aan het eind van de module heb je praktische handvatten om beter om te gaan met sociale druk en dwang. En je hebt vaardigheden geleerd om triggers in de toekomst beter het hoofd te kunnen bieden.

Deze module behandelt de belangrijkste onderwerpen die relevant zijn bij alcoholproblemen. Denk aan onderwerpen als inzicht in eigen gebruik, het in kaart brengen van triggers en zelfcontroletechnieken. In elke sessie krijgt de cliƫnt informatie, leest de oefeningen van voorbeeldcliƫnten en gaat zelfstandig aan de slag met een of meerdere oefening(en).

Voor wie is "Minder drinken" geschikt?
Deze training is ontwikkeld voor volwassenen die veel of te veel drinken en last hebben van de gevolgen daarvan. Aangezien het een zelfhulpmodule is, kunnen ze de module zelfstandig doorlopen. Deze module is niet bedoeld voor de behandeling van een ernstigere alcoholverslaving.
 

Alleen wanneer je bent ingelogd zie je hieronder een knop om de module te starten.

Als buurtbewoner van Achtse Barrier ontvang je direct 100% korting bij de aanschaf van deze module.
Nog geen account? Maak er een aan op www.buurtpleinab.nl/gezondheid-en-welzijn

Ook met een account op Buurtplein blijft je anonimiteit gewaarborgd. Buurtplein registreert niet wie er gebruik maakt van zelfzorg.

Minddistrict modules zijn heel makkelijk te volgen via de ABapp


Minder DrinkenOrganisatie:

MindDistrict