Beter slapen

Voor wie is de module bedoeld?

De module is ontwikkeld voor volwassenen met slaapproblemen. Het doel van de module is het aanreiken van cognitieve, gedragstherapeutische en ontspanningstechnieken om slaapproblemen tegen te gaan. De module kan gevolgd worden via de mobiele telefoon.

Wat is de inhoud van de module Beter Slapen?

Deze module richt zich op het verminderen van slaapproblemen. Dit gebeurt door middel van het lezen van psycho-educatie, het bekijken van filmpjes van hulpverleners en ervaringsdeskundigen en het inventariseren van de eigen slaapproblemen. Er zijn oefeningen gericht op slaapgewoonten verbeteren en anders met niet-helpende gedachten omgaan, zoals bijvoorbeeld een 5G-schema met helpende gedachte en de gedachtedwarrel. Ook kunnen mensen met behulp van audio-bestanden oefenen met ontspanning, bijvoorbeeld met een ademhalings- en spierontspanningsoefening. Aan het einde van de module heeft de deelnemer praktische vaardigheden ontwikkeld om slaapproblemen tegen te gaan.

Dagboek slapen
Tijdens het doorlopen van de module wordt het dagboek slapen automatisch geactiveerd. Met dit dagboek kunnen problemen rondom slapen worden gemonitord. Naast het bijhouden van hoe men heeft geslapen, wordt er ook gevraagd naar factoren die invloed hebben op de nachtrust.
 

Alleen wanneer je bent ingelogd zie je hieronder een knop om de module te starten.

Als buurtbewoner van Achtse Barrier ontvang je direct 100% korting bij de aanschaf van deze module.
Nog geen account? Maak er een aan op www.buurtpleinab.nl/gezondheid-en-welzijn

Ook met een account op Buurtplein blijft je anonimiteit gewaarborgd. Buurtplein registreert niet wie er gebruik maakt van zelfzorg.

Minddistrict modules zijn heel makkelijk te volgen via de ABapp


Beter slapenOrganisatie:

MindDistrict