Oefenen met ontspannen (volwassenen)

Veel mensen hebben last van spanning of stress. Als iemand een moeilijke tijd doormaakt of is begonnen aan het werken aan verandering, kan de stress in eerste instantie verergeren. Met deze korte zelfhulptraining kunnen mensen zelf aan de slag met oefenen met ontspannen, en dat op hun eigen mobiele telefoon.

Het oefenen met ontspannen gebeurt door het lezen van psycho-educatie over spanning en het bekijken van filmpjes van hulpverleners en ervaringsdeskundigen. Ook oefent men met behulp van audio-bestanden met een ademhalings- en een spierontspanningsoefening. Tot slot denken de deelnemers van de zelfhulptraining na over hoe zij van ontspannen een gewoonte kunnen maken.

De training is speciaal ontwikkeld voor gebruik op de mobiele telefoon, maar kan ook op een (desktop) computer gebruikt worden.

Dagboek ontspannen

Tijdens het doorlopen van de zelfhulptraining wordt het dagboek ontspannenautomatisch geactiveerd. In dit dagboek kan worden bijgehouden wat men heeft gedaan om te ontspannen en welk effect dit had op de spanning.
 

Alleen wanneer je bent ingelogd zie je hieronder een knop om de module te starten.

Als buurtbewoner van Achtse Barrier ontvang je direct 100% korting bij de aanschaf van deze module.
Nog geen account? Maak er een aan op www.buurtpleinab.nl/gezondheid-en-welzijn

Ook met een account op Buurtplein blijft je anonimiteit gewaarborgd. Buurtplein registreert niet wie er gebruik maakt van zelfzorg.

Minddistrict modules zijn heel makkelijk te volgen via de ABapp


Oefenen met ontspannen (volwassenen)Organisatie:

MindDistrict