Gezonder leven (volwassenen)

Werken aan je leefstijl

Een gezonder lichaam voorkomt niet alleen pijn, ongemakken en ziektes, het is ook goed voor de geest. Deze module begint met het verhogen van de motivatie voor het veranderen van de leefstijl. Dit gebeurt onder andere aan de hand van een reality-check, hogere doelen bedenken en een voor- en nadelen onderzoek. Daarna komt een keuzemogelijkheid: of eerst aan de slag met gezonde voeding, of eerst aan de slag met meer bewegen. Uiteindelijk worden beide onderdelen gevolgd.

Bij deze onderdelen wordt informatie gegeven over gezonde voeding en gezond bewegen. Ook kunnen doelen gesteld worden en een dagboek bijgehouden worden om eerste veranderingen in de leefstijl aan te brengen.

Voor wie is `Gezonder leven` geschikt en hoe gebruik je het?

De module is geschikt voor iedereen die baat heeft bij een gezondere leefstijl. Zij kunnen de module als zelfhulp volgen, zonder begeleiding van een hulpverlener. `Gezonder leven` is geoptimaliseerd voor gebruik op de mobiele telefoon, maar kan ook op tablet of pc gevolgd worden.

Bijzonderheden?

De module staat vol illustraties en infographics die de gegeven informatie verduidelijken. Bovendien zijn er in de module veel eigen keuzemomenten en is er veel eigen regie.

Alleen wanneer je bent ingelogd zie je hieronder een knop om de module te starten.

Als buurtbewoner van Achtse Barrier ontvang je direct 100% korting bij de aanschaf van deze module.
Nog geen account? Maak er een aan op www.buurtpleinab.nl/gezondheid-en-welzijn

Ook met een account op Buurtplein blijft je anonimiteit gewaarborgd. Buurtplein registreert niet wie er gebruik maakt van zelfzorg.

Minddistrict modules zijn heel makkelijk te volgen via de ABapp


Gezonder leven (volwassenen)Organisatie:

MindDistrict