Veelgestelde vragen over zelfzorg

 

  1. MijnGezondheid.net
  2. MedGemak app
  3. It's my life
  4. Mijn vraag staat er niet bij / ik kom er nog steeds niet uit

 

1. MijnGezondheid.net


Hoe kan ik MijnGezondheid.net aanvragen?

MijnGezondheid.net is automatisch beschikbaar voor:

  • alle patiĆ«nten van 16 jaar en ouder die staan ingeschreven bij 1 van de huisartsen in de Achtse Barrier
  • en beschikken over een DigiD.


Hoe kom ik in MijnGezondheid.net?

Ga naar mijngezondheid.net en log in met je DigiD.
Nog geen DigiD? Vraag er eerst een aan (duurt aantal dagen).
Nadat je bent ingelogd, kun je meteen een afspraak maken, een bericht versturen, een e-consult aanvragen en medicijnen bestellen.

Wil je je dossier of labuitslagen inzien, dan moet je daar eerst een verzoek voor indienen. Dat kan door in mijngezondheid.net een  "nieuw bericht" te maken. In dat bericht vraag je om je dossier open te zetten.


Is er ook een app voor mijn telefoon?

Afspraken maken, berichten versturen en medicijnen bestellen, kan ook in een app op je telefoon: de MedGemak app. Deze is te downloaden via de appstores en via buurtpleinab.nl/zelfzorg.
Nadat je de app hebt gedownload op je telefoon, kun je deze in MijnGezondheid.net registreren op de hoofdpagina. (boven je persoonsgegevens). Pas na registratie in MijnGezondheid.net kun je de app gebruiken. In de app log je alleen in met een 5 cijferige pincode.
 

2. MedGemak app

 

Hoe kan ik me aanmelden in de app?

Nadat je de app gedownload hebt op je telefoon, moet je deze eerst nog in MijnGezondheid.net registreren op de hoofdpagina. (boven je persoonsgegevens). Pas na registratie kun je de app gebruiken. In de app log je alleen in met een 5 cijferige pincode.
 

3. It's my Life App (Fitcoins sparen)


Ik heb de app geinstalleerd maar hij telt geen stappen.

Op Android telefoons (bijv. Samsung) werkt de app "Google Fit" als stappenteller. Wanneer je geen Google Fit op je telefoon hebt staan, moet je die app eerst downloaden in de Playstore van Google. Daarna klik je in de It's my Life app rechts boven op het poppetje en vervolgens halverwege het scherm op "Instellingen stappenteller" . Daar kun je "It's my Life" koppelen aan " Google Fit". Op een iPhone werkt de telefoon zelf als stappenteller.

Ik heb Google Fit geinstalleerd en gekoppeld maar hij telt nog steeds geen stappen.

Zorg dat Google Fit op de achtergrond open staat op je telefoon. Wanneer je de app helemaal afsluit, worden er in It's my Life geen stappen geteld.
 

4. Staat je vraag er niet bij of kom je er nog steeds niet uit?