Terug

Activiteit

Bloementuin(1)

Ga je mee de bloemetjes buiten zetten?

Heb je de prachtige Bloementuin in het park al gezien? Niet? Dan moet je echt eens gaan kijken. De Bloementuin is een initiatief van een wijkbewoonster, die uitkeek op een treurig grasveldje en droomde van een prachtige tuin waar iedereen in de wijk van zou kunnen genieten.

Hoe het begon
Samen met andere vrijwilligers maakte ze een plan, vroeg een vergunning aan bij de gemeente en ging aan de slag. Wijkbewoners brachten planten uit hun tuin en doneerden tuingereedschap dat ze niet meer gebruikten.

Waterpomp
Tijdens de hittegolf van 2019 sleepten ze de ene na de andere kruiwagen met water van de vijver naar de tuin. Zo zorgden ze ervoor de planten niet verdroogden. Maar dat is gelukkig verleden tijd, want er is een waterpomp aangeschaft.

Uitbreiding
De tuin wordt flink uitgebreid en nieuwe planten zijn daarom meer dan welkom. Ben je je tuin aan het verbouwen? Of worden je planten te groot? Breng ze dan even langs. Als er niemand in de tuin aan het werk is, dan kun je je plant bij de tuin achterlaten. Als je de kluit goed nat maakt en m in een plastic (vuilnis)zak doet, droogt ie niet uit. Er zijn ook plantenruildagen, waar je je plant kunt omruilen voor een andere plant.

Welkom
De tuin is altijd open en je bent van harte welkom om er doorheen te lopen. Kriskras door de tuin liggen speciale paden voor mensen die in een rolstoel of scootmobiel zitten. En van mei tot oktober kun je op donderdagmiddag bij de Bloementuin ff buurten met wijkgenoten. Heb je zin om mee te helpen met planten, schoffelen, wieden, graven en snoeien, neem dan contact met ons op.

Adres
Hoek Oude Boschebaan - Perpignanlaan
Sociale media
FaceBook  

» Toon gekoppelde Groep
» Wijk-kalender Achtse Barrier
Bloementuin(1)Organisatie:

AB voor Elkaar