Terug

Activiteit

Eenzaamheid

Wat is eenzaamheid?
Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je mist een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid is een persoonlijke ervaring. Vaak is het een verborgen probleem. Je kunt moeilijk van buitenaf zien of iemand zich eenzaam voelt.

Iedereen is wel eens eenzaam. Het is iets dat bij het leven hoort. Maar als het lang aanhoudt of heel sterk gevoeld wordt, kan het een probleem worden. Het kan zelfs gevolgen hebben voor de gezondheid.

Cijfers
Wist je dat 14% van de Eindhovenaren ernstig eenzaam is? (Bron: Volksgezondheidenzorg.info)
Er wonen 12.255 mensen in de Achtse Barrier. Dat betekent dat ongeveer 1700 wijkbewoners zich ernstig eenzaam voelen. Als je in een straat woont met 70 huizen, dan zijn er misschien wel vijf of meer mensen in je straat die zich ernstig eenzaam mensen voelen. En dat zijn niet alleen maar ouderen. Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Jong en oud, arm of rijk.

Ingewikkeld probleem
Schrik je van die cijfers? Wij wel. En we willen er graag iets aan doen. Maar eenzaamheid is een ingewikkeld probleem. Eenzaamheid verschilt van mens tot mens en dat geldt ook voor de oplossingen. Soms is eenzaamheid niet op te lossen. Maar het helpt als je er met iemand over kunt praten, zonder meteen allerlei adviezen te krijgen.

Wat kunnen we eraan doen?
Stichting Achtse Barrier voor Elkaar wil de wijk liever, gezelliger en socialer maken. Daarom organiseren we allerlei activiteiten om mensen met elkaar in contact te brengen. Maar helpt dat echt tegen eenzaamheid? Wij weten het niet. Daarom hebben we jouw hulp nodig.

Denk mee, help mee, doe mee
Voel jij je eenzaam? Ken je iemand in je omgeving die eenzaam lijkt? Of wil je iets doen aan eenzaamheid in de wijk? Sluit je aan bij het Netwerk Eenzaamheid. Samen proberen we meer over eenzaamheid te leren en naar oplossingen te zoeken.


» Wijk-kalender Achtse Barrier
EenzaamheidOrganisatie:

AB voor Elkaar