STORIES

____________

Karlijn

Stagiair, 19 jaar

Tijdens mijn stage heb ik op allerlei vlakken ervaring opgedaan. Ondanks dat we vanwege corona relatief weinig contact hebben gehad met jongeren, hebben we toch veel kunnen doen op andere vlakken. Er is veel afwisseling in de taken en hierdoor kreeg ik ook de ruimte om te kijken welke taken bij mij pasten. Ik vond het een erg leuke stage, omdat ik veel heb geleerd op allerlei gebieden en er was een erg fijne samenwerking.

juni 2021

 

 

Glenn

Vrijwilliger, 25 jaar

Mijn naam is Glenn Bartels, ik ben 25 jaar en woonachtig in de wijk. Zelf geef ik vrijwillig woensdag en vrijdag schilderlessen binnen de mortel aan zowel kinderen in het opgeknapte jongerencentrum waar ik zelf mee aan het gewerkt heb als aan mensen van de dagbesteding van Archipel. Verder heb ik 2 muurschilderingen mogen maken in zowel het jongerencentrum als bij de ingang van het wijkcentrum. Ik ben echt blij dat ik mijn plek hier via WIJ Eindhoven heb gevonden en hoop hier nog lange tijd deel van uit te maken.

juni 2021

 

 

Jaleesa

Vrijwilliger, 25 jaar

Mijn naam is Jaleesa en ik ben 25 jaar. Sinds 2020 ben ik vrijwilliger bij het project Jeugd AB, waar ik via Wendy terecht ben gekomen. Ik hou me veelal bezig met het bedenken en organiseren van activiteiten in de wijk en daarnaast denk ik mee met andere initiatieven die georganiseerd worden. Ik vind het erg leuk om vrijwilliger te zijn bij Jeugd AB en leer er ook erg veel van. Daarnaast ontmoet je veel nieuwe mensen en is het altijd leuk om iets te doen voor een ander

juni 2021

 

 

 

 

 

Jasper

Stagiair/vrijwilliger, 21 jaar

Mijn naam is Jasper Martin (21), Ik ben in het school jaar 2020-2021 Stagiair/vrijwilliger geweest bij het project jeugdzorg op de juiste plek. Hier liep ik mee met de groep Jeugd AB. Deze groep wilde meer aandacht en activiteiten voor jongeren in de wijk. Zelf ben ik bezig geweest met het opknappen van het jongerencentrum, het bouwen van een online pagina voor Jeugd AB, flyers maken voor Jeugd AB, de sociale media pagina’s beheren en het begeleiden van een jongere met autisme om aan een maatje te komen. Ik heb dit daar veel geleerd van mijn stage. Ik heb meegekeken bij het jongerencentrum hoe de inloop daar gaat. Ik heb gezien hoe je ambulant te werk gaat binnen een wijk en heb ik meegekeken bij de projectgroep van professionals. Ik blijf zeker nog als vrijwilliger actief binnen deze groep om zo mijn bijdrage te kunnen leveren aan het project. Maar ook om nog meer te kunnen leren rondom jeugdzorg.

juni 2021

 

Savana

Stagiair, 19 jaar

Mijn naam is Savana en ik ben 19 jaar. Ik heb 1 jaar stage mogen lopen bij jongerencentrum De  Mortel. Ik kom van de opleiding Sociaal Werk leerjaar 2 (MBO). Ik werd ontvangen met open armen en ik kreeg de mogelijkheid om mijzelf verder te ontplooien. Zo heb ik met andere stagiaires  geslaagde activiteiten mogen organiseren voor de buurt. Ondanks Corona heb ik me toch goed kunnen ontwikkelen. Ik heb hier veel geleerd en er wordt je ook veel nieuwe kennis aangeboden. Ik heb er een heel fijn jaar gehad

juni 2021