Hallo! route voor verbinding

Welkom bij de de Hallo! route door de wijk: een korte wandelroute met prikkelende vragen en opdrachten voor meer verbinding. Je kan de route alleen of samen met iemand lopen. Volg de bordjes of bekijk de route op de plattegrond hieronder. Veel plezier! 

 

Hallo! 

Wat betekent verbinding in de wijk voor jou? Een buurt waar je hallo zegt tegen elkaar? Waar je elkaar weet te vinden? Waar je gezien en gehoord wordt? Waar je je iedere dag thuis voelt? Is dit de Achtse Barrier voor jou?

 

In het project Hallo! werken we aan verbindingen tussen bewoners in de Achtse Barrier. Verbinding in de wijk gaat over contact met je buren, een kletspraatje op straat, elkaar gedag zeggen, samen iets ondernemen of misschien wel hulp aanbieden of vragen. Hallo! gaat over hallo zeggen tegen elkaar, want daar begint het. 

 

Hallo! doeboek

In Eindhoven zijn veel organisaties actief die zich bezighouden met verbinding in de stad. Met het project Hallo! wilden we juist klein beginnen: bij de mensen in de Achtse Barrier. We maakten een doeboek met vragen en opdrachtjes over verbinding: verbinding met jezelf, met mensen in je omgeving en je buurt. In 2021 zijn 40 buurtbewoners aan de slag gegaan met het doeboek. 

 

Met Hallo! in gesprek

Met de Hallo! in gesprek pakketjes zorgen we dat gesprekken net even anders verlopen. Een prikkelende vraag of een mooie set fotokaarten zorgt voor een ander begin van het gesprek. Je deelt met elkaar je dromen, verlangens en herinneringen. Op die manier kun je mensen die je misschien wel regelmatig ziet, nog beter leren kennen. 

 

Stichting AB voor Elkaar heeft verschillende Hallo! in gesprek pakketjes ter beschikking. Neem contact op via abve@achtsebarrier.nl om het uit te proberen!

 

Het project Hallo! is een initiatief van Stichting AB voor Elkaar. WIJeindhoven en de Gemeente Eindhoven zijn ook betrokken en ontwerpbureau morgenmakers helpt met organiseren en vormgeven. 

Het project is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Eindhoven, Buurtcultuurfonds Provincie Noord-Brabant en Cultuur Eindhoven. 

Berichten