Terug

Bericht

Bloemrijke Pitch Bloementuin

Burgerinitiatieven lopen regelmatig tegen financieringsproblemen aan. Vaak is er aan inzet geen gebrek. Het gebrek is meestal geld. Hoe krijg je iets gefinancierd? Ook de werkgroep Bloementuin Achtse Barrier liep hier tegenaan, maar vond een oplossing.
Jeanne Vlassak: Door het enthousiasme van de buurt is de tuin gegroeid in een zeer bloem- en kleurrijk geheel. Afgelopen droge zomer moesten we met kruiwagens naar de vijver lopen om water te scheppen. Dan mis je echt een waterpunt bij de bloementuin. Zeker nu de uitbreiding van tuin, nu 690 m2, een feit is. Er was dringend behoefte aan een waterpunt.


Subsidie

We trokken bij de gemeente aan de bel, vervolgt Piet Scholten. Wij mochten voor de commissie van Subsidieregeling innovatie budget sociaal domein t.b.v inwonersinitiatieven via een pitch onze wensen kenbaar maken. Het was een goed en enthousiast verhaal, want na afloop kregen we te horen dat we gebruik mochten maken van de subsidieregeling. Het bedrag was toereikend voor het waterpunt en een pomp, maar voor onze andere wensen doen we nog een beroep op een ander fonds.


Kamerplanten

De bloementuin tegenover de gymzaal in de Bordeauxlaan heeft haar weg gevonden in de buurt, vervolgt Ans Scholten. Met een kerngroep van zes vrijwilligers (de eerder genoemde namen en MyriamDorado, Ludo Surinx en Liesbeth Smith), zijn wij de trekkers. Tijdens de plantenruildag op de Burendag werden er ook kamerplanten aangeboden en kwam Jeanne op het idee om een Plantenasiel te starten in het wijkgebouw de Mortel. Bewoners kunnen daar sinds kort, kamerplanten ruilen en of voor een prikkie kopen.


Ontmoeten

De bloementuin is een mooie en groene ontmoetingsplek geworden voor buurtbewoners en zorgt daarnaast voor een kleurrijke leefbaarheid van de Groene long in de wijk van de Achtse Barrier. Een initiatief dat ook in andere buurten zou kunnen slagen.

 

 

 

 


Geen reacties gevonden..