Organiseren

Wil jij de Achtse Barrier wat leuker, liever, mooier en gezelliger maken?
Heb je zin om iets te organiseren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Hoe kom je aan geld? Waar haal je de materialen vandaan? Wat is een geschikte locatie? Hoe maak je reclame?

 

Stichting AB voor Elkaar wil je daarbij helpen. Wij zijn enthousiast en altijd op zoek naar nieuwe idee├źn. En we hebben veel ervaring met het organiseren van activiteiten in de wijk.

 

 

Meedenken

Is er iets dat je mist in de wijk? Heb jij een leuk idee? Wil je iets organiseren? Weet je al precies wat je wilt en hoe je het gaat doen? Of is het nog maar een vaag plannetje? Wij denken graag met je mee. We stellen de juiste vragen, om je plannen concreter te maken. We kennen mensen die je op weg kunnen helpen. We weten de weg bij de gemeente voor subsidies en vergunning. We hebben materialen of we weten hoe we eraan kunnen komen. En zo stappen we samen over alle drempels die tussen jou en je droom staan.

 

Financiering

 

Subsidie aanvragen bij de gemeente is niet makkelijk. Je aanvraag moet aan allerlei voorwaarden voldoen. Wij kunnen je vertellen wat wel en wat niet in aanmerking komt voor subsidie. En of er andere potjes zijn waar we financiering voor jouw project kunnen krijgen. Een fonds bijvoorbeeld. Er zijn ook veel betrokken bedrijven in de Achtse Barrier die activiteiten in de wijk ondersteunen met sponsorgeld. We helpen je met het schrijven van een projectplan en het opstellen van een begroting, zodat jouw aanvraag de grootste kans maakt om gehonoreerd te worden.


Publiciteit


Hoe wil je bekendheid geven aan je activiteit? Wil je posters op hangen in Wijkcentrum De Mortel of in de supermarkt? Wil je een flyer neerleggen bij de de huisarts? Een artikel in het Brierke? Een post of Facebook? Een stukje op het digitale Buurtplein van de Achtse Barrier? Wij kunnen je helpen met het vormgeven en drukken van de posters of flyers. Of met het schrijven van een wervende tekst. We maken ook reclame voor je activiteit via onze eigen website en onze Facebookpagina. Zo weet iedereen in de Achtse Barrier binnen de kortste keren van jouw geweldige initiatief.

Locatie

Waar vind je activiteit plaats? Buiten? In het park of op straat? Of binnen? In Wijkcentrum De Mortel of in de sporthal? Wat kost het om een zaaltje te huren in De Mortel? Hoe zit het met veiligheid? Heb je een vergunning nodig als je een straat wilt afzetten? Wij denken met je mee over de meest geschikte plek voor jouw activiteit. En over eventuele veiligheidsmaatregelen. We nemen de kosten mee in de begroting. En we kennen de weg op het stadhuis als je een vergunning nodig hebt.

Materiaal

Wat heb je nodig bij je activiteit? Potten, pannen, koffiekannen? Ballen, groot of klein? Een volleybalnet? Een tafeltennistafel? Pionnen? Schoffels, harken, snoeischaren? Moet er iets aangeschaft worden? Kunnen we het ergens huren? Heeft iemand nog iets op zolder liggen?