Naam: Wendy Boeijen
In de Achtse Barrier sinds: 1978
Project: Welzijnswerk in de wijk

  • Wendy

"Het woon- en leefplezier vergroten in de breedste zin van het woord, dat is mijn werk."

"Ik wil mensen gewoon graag gelukkig zien."

Wendy verbindt mensen en projecten

Als je het over verbinding hebt in de Achtse Barrier, dan kom je zeker uit bij Wendy Boeijen. Ze woont al bijna heel haar leven in de wijk en kent het hier dan ook door en door. Dat komt goed van pas bij haar werk als ‘Opbouwwerker'. Haar projecten zijn divers, haar doel altijd hetzelfde: mensen gelukkig zien.

Duizendpoot
Wendy Boeijen is een hulpverlener met veel ervaring. Ze heeft met kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking gewerkt, ze geeft trainingen aan diverse doelgroepen in het bedrijfsleven en de zorg en ze heeft veel ervaring met welzijnswerk in wijken. Naast de Achtse Barrier is ze ook actief in de wijken Woenselse heide en Hendridunantpark. Vijf jaar geleden is ze bij Buro Cement terechtgekomen. "Mijn functie heet ‘Opbouwwerkster' en mijn doel is om het woon- en leefplezier te helpen vergroten in de breedste zin van het woord.

Projecten Buro Cement
In 2014 is het team van Buro Cement gestart in de wijk en heeft kennisgemaakt met bewoners en diverse organisaties. Samen is er al veel bereikt! Zoals het inloopspreekuur zorg en welzijn in de Mortel. De succesvolle bijeenkomsten voor senioren. De wand achter de Mortel die door jong en oud van graffiti is voorzien. Het prullenbakkenproject ter voorkoming van vuurwerkvandalisme. De nieuwe bewonersorganisatie AB voor elkaar. Ook is er samen met buurtbewoners meegedacht aan de inrichting van de Mortel, er is een netwerk en vaste activiteit voor mensen met afasie opgezet, een begin gemaakt met het digitale buurtplein en er is een BMX cross terreintje geopend en nog veel meer.

Heerlijk om met mensen te werken
Wendy is bij veel van deze projecten betrokken geweest. "Veel van deze projecten ontstaan vrij ad hoc. En zo hoort het ook. Het gaat om de wensen van de bewoners. Wij zijn er om deze te helpen verwezenlijken. Wij weten de weg, wij hebben het contact met instanties die je nodig hebt. Het loopt vaak heel natuurlijk. Ik maak een praatje met een bewoner, die vertelt over een wens, ik weet direct wie ik in mijn netwerk moet vragen om te helpen, we maken een plan en zo gaat het rollen. Geweldig om te doen. Ik hou heel erg van mensen en ik wil ze gelukkig zien. Ik hoop echt dat ik wat positiefs mee kan geven."

Iedereen wil zich verbonden voelen
Wendy heeft zo ondertussen veel intensieve contacten in de wijk. Maar het stopt niet. "Hoe groot mijn netwerk ook is, ik kom nog steeds nieuwe mensen en ideeën tegen. Er zijn hier zoveel initiatieven van bewoners. Het leeft hier echt." Volgens Wendy is dat bijzonder om te zien, maar ook erg logisch: "Mensen hebben behoefte aan verbinding. Die behoefte is er altijd. Om het in actie om te zetten vraagt vaak maar een aanzetje. Iemand die een start maakt. Dan rolt er vanzelf wat uit. Mensen haken aan, pakken dingen op. En daar hoef je vaak minder voor te doen dan je denkt."